En liten rapport etter JUNISLITET enduro lørdag 15. Juni

Solør Motorcykkelklubb (SMCK) prøvde en ny vri med å arrangere et åpent løp i enduro på Haslemoen Enduropark lørdag 15. Juni.
Barne- og ungdomsklasser med henholdsvis 30 minutters løp og 60 minutters løp, samt 4-timersløp for bredde og elite.
Beklageligvis har det vært litt frem og tilbake med dette arrangementet, men da klubben fikk summet seg ble det et bra løp ifølge de fleste vi snakket med etter målgang.

”Den absolutt flotteste løypetraseen jeg har kjørt her på Haslemoen” sa Pål Anders etter målgangen og han har vært med på Haslemoen siden starten i 1988.
Han var faktisk den første totalvinneren!

Totalt 66 deltakere fullførte, og det var smil og fornøyde deltakere overalt. TUSEN TAKK for denne positiviteten. J

Solør MCK hadde med 11 deltakere, og dette er flere enn på lange tider, så det skjer mye positivt i arrangørklubben. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Sportslig ble det meget bra i finværet, for det ble helt ypperlige forhold til tross for dystre spådommer med masse regn. Ut fra det vi opplevde kom det kanskje 3-4 dråper.

RESULTATER AV DELTAKERE FRA SOLØR MCK

• I barneklassen var det flott kjøring fra Martine Stenberg.
  • I klasse ungdom 11-12 tok Thea Stenberg en meget solid 1. plass foran Benjamin Kristiansen etter superbra kjøring.
  • I breddeklasse 14-29 kjørte Bjørn Solberg solid og tok en sterk 3. plass med Emil Engh på en 6. plass og John Magne Moen på en 8. plass.
  • I breddeklasse 30-30 kjørte Thore-Andre Stenberg et solid løp inn til en 7. plass.
  • I breddeklasse 50-59, for øvrig den største klassen med 25 deltakere, vant Pål Anders Ullevålseter fra NMK Kongsberg etter et meget solid løp. SMCK hadde deltakere på 12. plass ved Bjørn-Vidar Nilsen, 17. plass ved Ove-Henning Strand, 18. plass ved Ot Ruiter og 21. plass ved Jo Sætre.

Veldig bra kjøring fra alle sammen. GRATULERER med flott innsats.

Totalvinner av 4-timersløpet uansett klasse ble Mr. Haslemoen; Kevin Burud fra Jevnaker MK. Han vant med drøyt 17 minutters margin til 2. plass ved Fredrik Scuderi fra Nord Odal MXK og nettopp Pål Anders Ullevålseter fra NMK Kongsberg på 3. plass. Disse tre var de eneste som kjørte 12 runder i den drøyt 14 km lange løypa.

På 4. plass totalt i løpet kom beste kvinnelige deltaker; Malene Flister Seljeseth fra Florø MSK med 11 runder. Rett og slett et helt rått løp av Malene. Hun kjørte fra det resterende feltet.

Det neste som skal skje på Haslemoen Enduropark er NORGESMESTERSKAP i Enduro Cross Country helgen 31. August og 1. September 2024.
Her skal det også utdeles HM Kongen Pokal, så her bør det bli STOR deltakelse.

Norges Motorsportforbund (NMF) er i gang med forberedelsene sammen med grenansvarlig NMF og arrangørklubben.
Det skal komme en pressemelding om dette arrangementet fra NMF denne uka.

Arrangørklubben vil takke alle som deltok, både som kjørte løpet og ikke minst alle funksjonærene, og Solør MCK ønsker alle velkommen tilbake til NM og andre arrangementer, både treninger og løp.